OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Mit.dk den nye digitale postkasse (27.04.2022)

Den 21. marts 2022 blev den nye digitale postkasse mit.dk taget i brug.

Mit.dk skal give myndigheder, virksomheder og borgere mulighed for en nemmere digital kommunikation og skal fungere som adgang til skrivelser fra offentlige myndigheder og visse private virksomheder, som f.eks. fagforeninger og pensionsselskaber. I løbet af 2022 skal yderligere funktioner tilføjes, som f.eks. muligheden for at undertegne aftaler, booke tider og betale regninger. Med den nye udgave af Digital Post, skal en sikker digital kommunikation og en sikker opbevaring af personfølsomme data, sikres.

Mit.dk kan både bruges via browseren på computeren på www.mit.dk og på mobile enheder. Den nye mit.dk-app står gratis til rådighed i Appstore og GooglePlay. Man kan logge på med NemID eller efterfølgeren MitID.

Desværre er der en del opstartsvanskeligheder, der løses løbende. Blandt andet er det aktuelt ikke muligt at angive et udenlandsk mobilnummer ved oprettelsen af mit.dk. Der kræves dog et mobilnummer for at bruge mit.dk. Her kan man indtil videre kun angive et dansk mobilnummer. Det er desværre hellere ikke muligt at indtaste et dansk fastnetnummer. Dermed kan mange grænsependlere og danske statsborgere, der bor i udlandet og har udenlandske mobiltelefonnumre, indtil videre ikke bruge mit.dk. Virksomheden Netcompany A/S og Digitaliseringsstyrelsen, der står bag mit.dk-tjenesten, er opmærksomme på problemet, og Digitaliseringsstyrelsen vil undersøge mulige løsninger. Foreløbig kan man dog kun vente og bruge den hidtil kendte adgang til den digitale postkasse via e-Boks og www.borger.dk.

De nuværende adgangsmuligheder til den digitale postkasse via borger.dk og e-Boks vil fortsætte indtil videre. Allerede modtagne skrivelser fra offentlige myndigheder og institutioner overføres automatisk til mit.dk. Breve fra offentlige myndigheder og institutioner kan fremover ses via alle tre adgange. Breve fra virksomheder som banker, forsikringsselskaber og pensionskasser kan kun ses via den service (e-Boks eller mit.dk), som understøttes af virksomheden.

Forskellen mellem mit.dk og MitID

Den nye digitale postkasse mit.dk er ikke den eneste nyhed inden for den digitale forvaltning i Danmark. Siden sommer 2021 indføres også det nye digitale adgangssystem MitID. Begreberne ligger meget tæt på hinanden, hvilket helt sikkert kan føre til forvirring.

Mit.dk

Som beskrevet i det foregående er mit.dk den nye digitale postkasse og dermed en yderligere adgang til digitale skrivelser, ud over e-Boks og adgangen til Digital Post via www.borger.dk. I fremtiden vil der tilføjes yderligere funktioner for at lette den digitale kommunikation og styrke den digitale forvaltning yderligere.

For flere oplysninger om mit.dk, klik på linket under denne tekst. Du kommer direkte ind på hjemmesiden af mit.dk.

www.mit.dk

MitID

MitID er efterfølgeren af den hidtil kendte NemID og er et digitalt adgangssystem. Efter overgangen af alle borgere, virksomheder og myndigheder til brugen af MitID, vil NemID udfases. Med MitID får man adgang til de samme digitale løsninger, som man også har adgang til med NemID, som f.eks. netbank, ansøgninger til myndigheder via borger.dk, skattemappen og meget mere. Brugen af MitID svarer til NemID's, men i fremtiden findes der ikke længere det såkaldte nøglekort i papirform, men kun en app eller en nøgleviser til brug af MitID. I fremtiden kan man også få adgang til den digitale postkasse med MitID via borger.dk, e-Boks og mit.dk.

For yderligere oplysninger om MitID og overgangen til det nye digitale adgangssystem, klik på linket nedenfor. Du kommer direkte ind til vores artikel om MitID på vores hjemmeside.

https://pendlerinfo.org/pendlerinfo/dk/Aktuelt/MitID_afloeser_NemID.php

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | infocenter@region.dk | sikkerpost.region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00