OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Egnsplanlægning et centralt emne på Regionskontoret


11.05.2017


Den 10. maj mødtes 18 repræsentanter fra forskellige danske og tyske myndigheder på Regionskontor & Infocenter til informationsudveksling  omkring fremgangsmåder, udvikling og udfordringerne i forbindelse med den grænseoverskridende egnsplanlægning. Fagfolk fra statslig og kommunal side, fra tysk side også fra delstatsregeringen samt forbundsstaten blev bragt sammen på foranledning af Region Sønderjylland-Schleswig til erfaringsudveksling og for at forbedre kommunikationen hen over grænsen. Udover spørgsmål til egnsplanlægning i de to lande, blev vindenergi, affaldshåndtering og regional udvikling diskuteret og løbende aktiviteter indenfor områderne blev taget op.

Det blev tydeligt at en grænseoverskridende egnsplanlægning ikke er muligt grundet reglerne, og at man kun kan opnå fælles mål gennem intensiv udveksling.

Ydermere mangler der en oversættelse af fagbegreber.

Man blev enig om regelmæssig udveksling, og ved behov at mødes på ny – her stiller Region Sønderjylland-Schleswig gerne med kommunikationsplatformen.

Peter Hansen, leder af Regionskontoret, glæder sig over den vellykkede udveksling: ”Når vi bringer fagfolk sammen og overvinder de sproglige barrierer, opnås et samarbejde, som lader grænsen glide i baggrunden..”.    

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00