OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Grænseregion ønsker at blive lyttet til - virtuelt bestyrelsesmøde med mange emner


04.06.2021


Bestyrelsen for Region Sønderjylland-Schleswig afholdte også årets andet møde som en videokonference.

Ud over beretninger fra udvalgsarbejdet, nyheder fra sekretariatet og fra andre grænseregioner, ligger den aktuelle hovedvægt på gennemgangen af politiske strukturer og processer i det grænseoverskridende samarbejde. Til dette formål blev der foretaget en evaluering, hvis resultater blev præsenteret. Disse vil nu blive behandlet politisk og drøftet frem til efteråret.

For at skabe større forståelse for grænseregionen i fremtiden og for at kunne dele viden og erfaring fra regionen med beslutningstagerne i Berlin og København, ønsker bestyrelsen at blive hørt af de nationale regeringer ved spørgsmål om grænselandet. Især restriktionerne for grænsetrafikken, har stor indflydelse på regionen og kunne have været udformet anderledes med lidt mere kendskab til den særlige situation ved grænsen.

Bestyrelsesformanden, Preben Jensen, var meget tilfreds med resultaterne: "Efter mange måneder med meget strenge begrænsninger, ser vi et lys for enden af ​​tunnelen - vores politiske mål er at udvide og konsolidere denne nye normalitet ... "

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00