OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Grænseregional udvikling: „Vi sætter fokus på 2030“


31.08.2021


På det seneste møde i Udvalget for grænseregional udvikling, hvor Region Sønderjylland-Schleswigs kommuner er medlem, blev ruten for det fremtidige arbejde lagt. Udvalget arbejder på at invitere til en klima- og energipolitisk konference til næste år.

Udvalgsformand Arne Rüstemeier, Stadt Flensburg:” Vi sætter fokus på de næste årtier. Vores gremie har tidligere beskæftiget sig med klimaemnet, men nu vil vi rette fokus på klimaændringer og klimatilpasning.” På en energi- og miljøkonference skal den unge generation desuden få en vigtig rolle. Arne Rüstemeier:”Med god ret kræves der bæredygtighed, naturlige ressourcer bør ikke forbruges, men kun bruges. Samtidigt skal fagfolk gøre tydeligt, hvad der teknisk overhovedet er muligt eller bliver nødvendigt. Vi må udrydde konflikter mellem forskellige mål.”

Philip Tietje, Aabenraa Kommune, som kom med forslaget til en konference, forventer konkrete resultater for regionens samarbejde: ”Vi har mange udfordringer, som både Danmark og Tyskland skal håndtere. Hvis vi som region også samarbejder om energi- og miljøemner, så ligger der et stort potentiale til også at bringe os videre rent økonomisk. Når bæredygtighed kobles sammen med jobs og økonomisk merværdi, har vi en win-win-situation.”

Udvalget mødes igen i november. I Danmark er der kommunalvalg efterfølgende og det kan muligvis føre til en anden sammensætning i Region Sønderjylland-Schleswigs nyeste udvalg. Flere informationer om arbejdet kan findes på www.region.dk.

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00