OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

25 år grænseoverskridende samarbejde


19.09.2022


I 2022 er det 25 år siden, at Kreis Nordfriesland og Schleswig-Flensburg og Stadt Flensburg underskrev den første samarbejdsaftale med Sønderjyllands Amt. Den 16. september 1997 fandt konstitueringsmødet for Region Sønderjylland-Schleswig sted. I den anledning tog omkring 110 inviterede gæster imod invitationen til at deltage i højtideligheden, som fandt sted fredag ​​på Schloss Gottorf i Schleswig.

Jens Wistoft, næstformand for bestyrelsen i Region Sønderjylland-Schleswig, kom i sin velkomsttale ind på samarbejdets historie, mål og succeser.

Der fulgte hilsener fra Kreis Schleswig-Flensburg, som Landrat Dr. Wolfgang Buschmann overbragte. Disse blev efterfulgt af indlæg af generalkonsul Kim Andersen, Det Kongelige Danske Generalkonsulat Flensborg, Minister Dr. Sabine Sütterlin-Waack for delstaten Schleswig-Holstein og Jens Wistoft for Region Syddanmark. Afslutningsvis fulgte der et indlæg af Andrea Berdesinski fra den tyske ambassade i København og en videobesked fra kommissær Elisa Ferreira for Europa-Kommissionen.

Karl-Heinz Lambertz, præsident for de Europæiske Grænseregioners Arbejdsfællesskab AEBR, talte i sin festtale om den aktuelle situation ved de europæiske grænser og de særlige kendetegn ved tysk-danske forhold. Det afvekslende program blev rundet af med 2 mini-talkshows, hvor der blev set på tidligere og fremtidige fokusområder.

 

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00