OK

Websitet anvender udelukkende nødvendige funktionelle cookies.
Læs mere om websitets cookies her under databeskyttelse

Grenznetz-samarbejdet kan fejre 10 års jubilæum


04.12.2019


I dag for 10 år siden underskrev fire grænseregionale repræsentanter aftalen om samarbejdet i Grenznetz i Aachen. Foruden Region Sønderjylland-Schleswig har Euregio Maas-Rhein (D-B-NL), Euregio (D-NL) og den tysk-fransk-schweiziske Oberrheinkonferenz (D-F-CH) samt Großregion (D-Lux-B-F) været en del af samarbejdet helt fra starten. Den tysk-hollandske grænseregion Rhein-Maas-Nord tilsluttede sig netværket i 2017.

Da problemer for arbejdstagere, som arbejder i et andet land, også hører til dagens orden i et Europa med åbne grænser, blev man enig om at analysere problemer juridisk i et tæt samarbejde og finde løsningsveje i fællesskab. Forskellige retssystemer, andre traditioner og forvaltningskulturer besværliggør den fri bevægelighed, som siden 1957 har været målsætningen for det europæiske samarbejde. 

I praksis afholder partnerne halvårlige seminarer, hvor de diskuterer aktuel retspraksis og sager samt vurderer lovgivningsinitiativer og de dermed forbundne følger. Måden, der arbejdes på, er præget af flade hierarkier og et minimum af bureaukrati. 

"For Region Sønderjylland-Schleswig udgør samarbejdet en vigtig komponent i at fremme den fri bevægelighed, og det er et mønstereksempel på godt europæisk samarbejde, som gør det meget enkelt og effektivt at udveksle erfaringer og dele viden…", udtaler Peter Hansen, leder af Regionskontor & Infocenter. "Alle partnere er enige: "Hvis vi ikke havde Grenznetz, ville vi skulle opfinde det".

 

Region Sønderjylland - Schleswig | Lyren 1 | 6330 Padborg | Danmark | Tel. +45 74 67 05 01 | region@region.dk
Telefontider/Tidsbestilling: Mandag-torsdag fra kl. 8.00-16.30 og fredag fra kl. 8.00-15.00